onsdag 25 maj 2011

Avhandling, kort och gott

Nu har det varit glest mellan bokstäverna igen. Så det är väl dags att knattra lite på tangentbordet och se vad som kommer fram. Se det som en avhandling över de senaste dagarna. Jag delar in det i kapitel.

Handledshelvete
I måndags träffade frugan en arbetsterapeut och fick en makalöst snygg stödskena avgjuten för handleden. Jag har ju en konstaterad inflammation som måste bli bättre. Morbus de Quervain heter tydligen mitt tillstånd. Och jag är mer eller mindre handikappad i tre veckor. Men bra ska det bli.

Mormor
Bebismormor har varit här och förgyllt vår tillvaro! Bebis har nog världens bästa mormor.

Kryp
Ja det är vad bebis sysselsätter sig med nu för tiden. Eller, han ålar snarare. Och snabbt går det! Han har redan lyckats haverera en hel del lägenhetsinnehåll så det blir till att bebissäkra lite bättre. Senaste haveriet är rislampan i vardagsrummet. Ett hett tips till dig som har rislampor och småbarn som ännu inte upptäckt hur roligt det är och hur fint det låter när man trycker foten genom skärmen är att helt enkelt låta den ena försvinna ur bilden. Med fördel lampan.

Sömnsvårigheter
Bebis har helt enkelt lite svårt att somna. Kryp är så hett nu att han gärna försöker krypa och gärna stå på huvudet i sängen. Om han är vaken eller inte spelar mindre roll. Men action är det på vår bebis, vill jag lova. Snacka om utvecklingsfas. Kan han inte lära sig krypa någon gång så vi alla kan komma till ro?

Ljud
Pruttljud verkar vara bestående. Och det verkar vara speciellt roligt att göra dessa pruttljud efter att mamman försökt få bebisen att säga just mamma. Idag har bebis dessutom lagt sig till med att säga pa-pa-pa-pa-pa-pa... Mamman blir lätt stressad av att det inte är mer mammaliknande ljud som kommer ur den söta lilla munnen och försöker påskynda ett inlärande av ordet mamma. Bebis gör pruttljud.

Och där tog inspirationen slut. Det har säkert hänt massa mer saker. Vi får avhandla det vid ett senare tillfälle.

Imorgon fikar vi och går till banken. Jajjemän.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar